Abstract
דלק ביולוגי מדור שני מיוצר מביומסה צמחית. יתרונות השימוש בו הם: הקטנת התלות בנפט, הפחתה של פליטת חומרים מזהמים, אי-תחרות עם תוצרת חקלאית והיותו מקור מתחדש לדלק. במהלך יצירתו יש להתיר קשרים בין מרכיבי דופן תא הצמח (ליגנין ותאית) לצורך שיפור יכולת התססת הסוכרים על-ידי שמרים. תהליך זה, המכונה טיפול מקדים, נעשה באמצעות טיפול בחום או בתהליך כימי. שלב זה חיוני ליצירת הדלק הביולוגי, אך הוא גם "צוואר בקבוק" בתהליך, ומפחית את יעילות הייצור עקב היווצרות של תרכובות רעילות, כמו 5-hydroxymethylfurfural. ניתן לשפר את עמידות השמרים לתרכובת באמצעות הנדסה גנטית. במהלך המחקר התמקדנו בפטריית המאכל אזניית הצדף, שהיא בעלת מערך אנזימטי לחמצון ליגנין וחומרים ארומטיים. נמצא כי הפטרייה מפרקת תרכובת רעילה זו, ומשפרת משמעותית את גידול השמרים. כמו כן, פענחנו את התהליך הביוכימי והגנטי שהפירוק מתבצע בו. מצאנו כי לאנזימים אריל אלכוהול אוקסידז ודה-הידרוגנז תרומה עיקרית לתהליך. גילוי גנים המקודדים לאנזימים הללו והתבטאותם בשמרים יכול לשמש בסיס לשיפור הייצור של דלק ביולוגי. (מתוך המאמר)
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 217-222 |
Number of pages | 6 |
Journal | אקולוגיה וסביבה |
Volume | 6 |
Issue number | 3 |
State | Published - 2015 |
IHP publications
- IHP publications
- Biomass
- Biomass energy
- Enzymes
- Fermentation
- Genetics
- Mushrooms
- Plant genetic engineering
- Sugar
- Yeast