Abstract
פריחת החימצה בישראל מתרחשת בעונה בה שכיחות השרבים גבוהה (אפריל-מאי). בהיותה צמח בלתי מסיים, יבול החימצה תלוי (בין שאר הגורמים) גם במשך התירמול. אירועי שרב וביחוד שרבים מתמשכים המלווים בלחות יחסית נמוכה פוגעים בהתפתחות התרמילים בחימצה, ומותירות מפרקים רבים ללא תרמילים פוריים, תופעה הגורמת לפחיתת יבול. בעבודה הקודמת זיהינו זן אתיופי הנראה כבעל יכולת של חנטה משופרת בטמפטורות גבוהות. בעבודה זו ניסינו להבין את הבסיס הגנטי לתכונה זו, של חנטה משופרת בטמפרטורות גבוהות, ככלי לטיפוח זנים בעלי עמידות טובה יותר לשרבים. (מתוך המאמר)
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 18-24 |
Number of pages | 7 |
Journal | ניר ותלם |
Volume | 29 |
State | Published - 2011 |
IHP publications
- IHP publications
- Chickpea
- Fruit -- Ripening
- Temperature