Abstract
המאמר עוסק בבצל הקיצי ובבצל הסתווי ובבצל הגינה - צמח דו-שנתי. המאמר אף מתייחס לסוגייה האם גידול בצל מבצלצולים מוגדר כגידול שאין זרעו כלה. גידול בצל יבש בישראל מתבצע בשתי שיטות: בשיטה אחת זורעים זרעי בצל ומגדלים את הצמח עד לקבלת בצל יבש העטוי בקליפות יבשות ונמצא בתרדמה. בצל זה משווק ברוב חודשי השנה וגם ניתן לאחסון ממושך. בשיטה השנייה הגידול מתבצע בשני שלבים. בשלב הראשון זורעים זרעי בצל בצפיפות רבה ומתקבלים בצלצולים קטניםהנתונים בתרדמה. לאחר שלב האחסון נשתלים הבצלצולים בשדה ומגודלים עד להיותם בצל 'חצי יבש', ואז מפסיקים את הגידול, אוספים את הבצל ומשווקים אותו בחודשיהחורף ובתחילת האביב. בבצל זה אין חלק מהבצלצול ממנו הוא נוצר.
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 62-67 |
Number of pages | 6 |
Journal | אמונת עתיך |
Volume | 143 |
State | Published - 2024 |
IHP publications
- IHP publications
- Onions
- Agriculture -- Religious aspects -- Judaism