האם צריכה של תוצרת חקלאית מושקית בקולחים חושפת את האוכלוסייה בישראל לתרופות ולכימיקלים שונים? [מתוך המדור: בקצרה]

גלית תדמור, אניה פדורובה, גפן קליינשטרן, יהושע מאור, נעמה גולן, אורה פלטיאל, בנימין חפץ

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

בארץ משתמשים בקולחים להשקייה חקלאית. למרות התקנות התברר שמי קולחים מכילים תרופות וחומרים שאינם מתפרקים. נערך מחקר של אוכלוסיה שצרכה ירקות ופירות שהושקו בקולחים ואוכלוסיה שצרכה אותם ירקות ופירות שהושקו במים שפירים. ממצאי המחקר הצביעו שהשקייה בקולחים עלולה לחשוף את הצרכנים לתרופות וכימיקלים שונים.
Original languageHebrew
Pages (from-to)6-8
Number of pages3
Journalאקולוגיה וסביבה
Volume9
Issue number2
StatePublished - 2018

IHP publications

  • IHP publications
  • תרופות
  • Drugs
  • חומרים
  • Raw materials
  • קולחים -- היבטים בריאותיים
  • Water reuse -- Health aspects
  • מחלות -- גורמים סביבתיים
  • Environmentally induced diseases
  • קרבמזפין (תרופה)
  • Carbamazepine
  • איכות מים
  • Water quality
  • השקיה בקולחים
  • Sewage irrigation
  • שיווק חקלאי
  • Farm produce -- Marketing

Cite this