השפעת חומצה אבציסית על הבשלת פרי המג'הול

סער אלבר, תימיאה איגנת, זאב שמילוביץ, סמדר הרפז-סעד, אמנון בוסתן, אמנון ליכטר, אהרן הופמן, רחל בן-צבי

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

התמר הוא מענפי המטע הרווחיים ביותר בישראל בעשור האחרון, ועם זאת הינו עתיר עבודה ומשלב מיכון לעבודה בגובה. מכיוון שמועד הבשלת הפרי על האשכול אינו אחיד, נהוג לבצע גדיד סלקטיבי ולחזור אל כל אשכול כמה פעמים, נתון המייקר מאד את הגדיד ומלווה באובדן יבול. המחקר הנוכחי התמקד בלימוד המנגנון המבקר את הבשלת הפרי בתמר 'מג'הול' כאשר הנחת היסוד הייתי שלהורמון הצמחי חומצה אבציסית (ABA) תפקיד מרכזי בבקרת תהליך ההבשלה. נמצא ש-ABA מופיע בציפה בשבוע ה-17 לאחר ההאבקה, מועד בו מתחילים תהליכי הבשלה דוגמת שינוי צבע הקליפה, ירידה בתכולת המים וצבירת סוכרים בציפה. מנקודה זו עולה רמת ה-ABA בעקביות עד הגדיד. יישום חיצוני של ABA זירז את שינוי צבע הקליפה מירוק לצהוב, כמו גם את קצב עליית הסוכרים המסיסים (בריקס) בציפת הפרי, בהשוואה לביקורת. (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)34-38
Number of pages5
Journalעלון הנוטע
Volumeע"ד
Issue number5
StatePublished - 2020

IHP publications

  • IHP publications
  • Acids
  • Crops -- Ripening
  • Date palm

Cite this