TY - JOUR
T1 - התפתחות הפרי והחמת הקליפה בזני הליצ'י 'הונג לונג' ו'מאוריציוס'
AU - פחימה, עמיר
AU - לוינקרון, סער
AU - הרפז-סעד, סמדר
AU - ליכטר, אמנון
AU - שטרן, רפי
AU - איל, יורם
AU - גורן, משה
N1 - המאמר מהווה חלק מאסופת מאמרים העוסקת באבוקדו, מנגו וליצ'י המתפרסמת בעמודים: 14-36.
PY - 2017
Y1 - 2017
N2 - בליצ'י, החמה מהירה של קליפת הפרי לאחר קטיף מהווה גורם מרכזי לירידה בערכו המסחרי, מונעת אחסון ממושך כמו גם שיווק הפרי במועד המניב את התמורה המיטבית לחקלאי. הזן 'מאוריציוס' ניחן בפוריות טובה אך מראה רגישות גבוהה להחמת קליפה לפני קטיף ובמיוחד אחריו. הזן 'הונג לונג', שניטע בארץ בשנים האחרונות בהיקפים הולכים וגדלים, מצטיין בפוריות רב-שנתית גבוהה מאד, בהבשלה מוקדמת ובפרי גדול. עם זאת קיים ידע מועט בלבד לגבי מאפייניו, כמו מועד הבשלה אופטימלי מבחינת יחס סוכר/חומצה ושינוי צבע הקליפה מירוק לאדום, רגישות הפרי להחמת קליפה, כושר אחסון ועוד. בעבודה זו נעשה ניסיון לאפיין ולחקור את ההבדלים בין הזן "הונג לונג" ל"מאוריציוס" מבחינת הרגישות להחמה לאחר קטיף.
AB - בליצ'י, החמה מהירה של קליפת הפרי לאחר קטיף מהווה גורם מרכזי לירידה בערכו המסחרי, מונעת אחסון ממושך כמו גם שיווק הפרי במועד המניב את התמורה המיטבית לחקלאי. הזן 'מאוריציוס' ניחן בפוריות טובה אך מראה רגישות גבוהה להחמת קליפה לפני קטיף ובמיוחד אחריו. הזן 'הונג לונג', שניטע בארץ בשנים האחרונות בהיקפים הולכים וגדלים, מצטיין בפוריות רב-שנתית גבוהה מאד, בהבשלה מוקדמת ובפרי גדול. עם זאת קיים ידע מועט בלבד לגבי מאפייניו, כמו מועד הבשלה אופטימלי מבחינת יחס סוכר/חומצה ושינוי צבע הקליפה מירוק לאדום, רגישות הפרי להחמת קליפה, כושר אחסון ועוד. בעבודה זו נעשה ניסיון לאפיין ולחקור את ההבדלים בין הזן "הונג לונג" ל"מאוריציוס" מבחינת הרגישות להחמה לאחר קטיף.
UR - http://www.snapcall.org/alon/201707/index.html#p=32
UR - https://merhav.nli.org.il/primo-explore/search?vid=ULI&lang=iw_IL&query=lsr10,contains,000854077
M3 - מאמר
SN - 0333-8886
JO - עלון הנוטע
JF - עלון הנוטע
ER -