התפתחות הפרי והחמת הקליפה בזני הליצ'י 'הונג לונג' ו'מאוריציוס'

עמיר פחימה, סער לוינקרון, סמדר הרפז-סעד, אמנון ליכטר, רפי שטרן, יורם איל, משה גורן

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

בליצ'י, החמה מהירה של קליפת הפרי לאחר קטיף מהווה גורם מרכזי לירידה בערכו המסחרי, מונעת אחסון ממושך כמו גם שיווק הפרי במועד המניב את התמורה המיטבית לחקלאי. הזן 'מאוריציוס' ניחן בפוריות טובה אך מראה רגישות גבוהה להחמת קליפה לפני קטיף ובמיוחד אחריו. הזן 'הונג לונג', שניטע בארץ בשנים האחרונות בהיקפים הולכים וגדלים, מצטיין בפוריות רב-שנתית גבוהה מאד, בהבשלה מוקדמת ובפרי גדול. עם זאת קיים ידע מועט בלבד לגבי מאפייניו, כמו מועד הבשלה אופטימלי מבחינת יחס סוכר/חומצה ושינוי צבע הקליפה מירוק לאדום, רגישות הפרי להחמת קליפה, כושר אחסון ועוד. בעבודה זו נעשה ניסיון לאפיין ולחקור את ההבדלים בין הזן "הונג לונג" ל"מאוריציוס" מבחינת הרגישות להחמה לאחר קטיף.
Original languageHebrew
Journalעלון הנוטע
StatePublished - 2017

IHP publications

  • IHP publications
  • Litchi

Cite this