TY - JOUR
T1 - פנימייה או אומנה? נקודות למחשבה מזווית הראייה של הילדות החדשה
AU - בן אריה, אשר
N1 - מאמר תגובה מאת אברהם שגיא-שורץ, מתפרסם בעמ' 261-271. נושא הגיליון: סידור ביתי או מוסדי? איזו השמה עדיפה לילדים בסיכון? המאמר מתייחס למסמך "הצהרת הסכמה כללית (consensus statement) בדבר מסגרת מגורים קבוצתית לא-ביתית עבור ילדים ומתבגרים: הצהרת מדיניות של האגודה האמריקאית לפסיכיאטריה מניעתית", המתפרסם בגליון זה בעמ' 159-168.
PY - 2016
Y1 - 2016
N2 - לפני קצת יותר משנה התפרסמה הצהרת הסכמה כללית חתומה בידי קבוצה מרשימה של חוקרים ממחלקות לפסיכולוגיה ופסיכיאטריה בארצות-הברית, במערב אירופה ובישראל. המסר היה מורכב, להבנת מחבר המאמר, משלושה חלקים: ילדים צריכים לגדול במשפחה; במקרים של השמה חוץ-ביתית, מסגרת משפחתית חלופית תמיד עדיפה על מסגרת קבוצתית; ילדים צעירים שהוצאו מביתם הביולוגי, בכל מקרה ובכל מצב אסור שיהיו במסגרת שאיננה משפחתית. הצהרת ההסכמה זכתה לתמיכה רבה בקהילה המקצועית, אבל גם לביקורת לא מעטה. הביקורת המקצועית כוונה לשלושת מרכיבי ההצהרה. במאמר זה המחבר מנסה לנתח את הצהרת הכוונות מנקודת ראות אחרת, לא זו של הפסיכולוגיה ההתפתחותית, אלא זו הנשענת על שלוש תיאוריות מרכזיות אחרות: הראשונה - 'הסוציולוגיה החדשה של הילדות', הרואה בילדות שלב חיים בפני עצמו ולא רק שלב מכין לבגרות; השניה - גישת זכויות הילד, הרואה בילד אדם בעל זכויות ולא רק אדם בהתהוות; השלישית - גישת איכות החיים, הבוחנת את רווחת הילד על סמך דיווח סובייקטיבי של הילד עצמו ולא על סמך התרשמות או דיווחים של מבוגרים (הורים או אנשי מקצוע) ונתונים 'אובייקטיביים' שונים. (מתוך המאמר)
AB - לפני קצת יותר משנה התפרסמה הצהרת הסכמה כללית חתומה בידי קבוצה מרשימה של חוקרים ממחלקות לפסיכולוגיה ופסיכיאטריה בארצות-הברית, במערב אירופה ובישראל. המסר היה מורכב, להבנת מחבר המאמר, משלושה חלקים: ילדים צריכים לגדול במשפחה; במקרים של השמה חוץ-ביתית, מסגרת משפחתית חלופית תמיד עדיפה על מסגרת קבוצתית; ילדים צעירים שהוצאו מביתם הביולוגי, בכל מקרה ובכל מצב אסור שיהיו במסגרת שאיננה משפחתית. הצהרת ההסכמה זכתה לתמיכה רבה בקהילה המקצועית, אבל גם לביקורת לא מעטה. הביקורת המקצועית כוונה לשלושת מרכיבי ההצהרה. במאמר זה המחבר מנסה לנתח את הצהרת הכוונות מנקודת ראות אחרת, לא זו של הפסיכולוגיה ההתפתחותית, אלא זו הנשענת על שלוש תיאוריות מרכזיות אחרות: הראשונה - 'הסוציולוגיה החדשה של הילדות', הרואה בילדות שלב חיים בפני עצמו ולא רק שלב מכין לבגרות; השניה - גישת זכויות הילד, הרואה בילד אדם בעל זכויות ולא רק אדם בהתהוות; השלישית - גישת איכות החיים, הבוחנת את רווחת הילד על סמך דיווח סובייקטיבי של הילד עצמו ולא על סמך התרשמות או דיווחים של מבוגרים (הורים או אנשי מקצוע) ונתונים 'אובייקטיביים' שונים. (מתוך המאמר)
UR - https://uli.nli.org.il/discovery/search?vid=972NNL_ULI_C:MAIN&query=lds05,contains,000829714
M3 - מאמר
SN - 0334-4029
VL - ל"ו
SP - 169
EP - 179
JO - חברה ורווחה: רבעון לעבודה סוציאלית
JF - חברה ורווחה: רבעון לעבודה סוציאלית
IS - 2
ER -