תזונה וסרטן: האם ניתן לתכנן דיאטה אנטי-סרטנית?

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

מספר רב של ממצאים מדעיים מוכחים מצביעים על כך שניתן למנוע כ-30% עד 40% מהתפתחות תהליכים סרטניים שונים על ידי התאמת ושינויי הרגלי התזונה ואורח החיים בלבד. הרגלי התזונה המקובלים בחברה המערבית כוללים מאכלים המכילים גורמים תזונתיים המאיצים את התהליך הסרטני ומאידך, גורמים תזונתיים החיוניים למניעת התפתחות תהליכים סרטניים. דיאטה עשירה בגורמים אנטי-סרטניים וענייה בגורמים פרו-סרטניים עשויה לא רק למנוע את המחלה, אלא גם לעזור בתהליך הריפוי מהמחלה והן למנוע ו/או למתן את הישנותה. מחקר עתידני בתחום הממשק שבין סרטן ותזונה יעמיק את ההבנה של התהליכים המולקולריים של כל גורם תזונה בנפרד, את השלכות השילובים בין גורמי המזון השונים ואת השפעתם על סוגי הסרטן בנפרד, כך שבסופו של דבר נוכל להרכיב דיאטה אנטי-סרטנית "ייעודית" (מתוך המאמר).
Original languageHebrew
Pages (from-to)14-17
Number of pages4
Journalמגזין מכון תנובה למחקר
Volume20
StatePublished - 2007

IHP publications

  • IHP publications
  • Beef
  • Cancer -- Nutritional aspects
  • Carotenoids
  • Dietaries
  • Edible mushrooms
  • Fiber in human nutrition
  • Folic acid
  • Nutrition
  • Omega-3 fatty acids
  • Probiotics
  • Selenium
  • Vitamin D

Cite this