תזונה ותפקוד קוגניטיבי בקשישים

גל דובנוב-רז, אליוט בארי

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

תהליך ההזדקנות מלווה בהידלדלות רזרבות הגוף, וביניהן אולי הדבר המשויך מכל לזיקנה - הירידה בתפקוד הקוגניטיבי. כרגע אין בידי הרפואה פתרונות משביעי רצון לטיפול במצב זה, אשר פוגע באיכות חיי הקשיש. האם לתזונה יש השפעה על תפקוד קוגניטיבי? בכל קבוצה מאבות המזון ניתן למצוא חומרים אשר במנגנונים שונים, משפיעים על תפקוד המוח. חסר של מרכיבי מזון מסוימים, שהם בעלי השפעה על תפקוד המוח, יכול להתבטא בחסרים קוגניטיביים. אלו, ניתנים בקלות לתיקון על ידי תוספת אותו מרכיב בתזונה (התקציר מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)3-5
Number of pages3
Journalמגזין מכון תנובה למחקר
Volume5
StatePublished - 2002

Keywords

  • תפקוד קוגניטיבי של קשישים
  • זקנה והזדקנות
  • קשישים
  • תזונה ובריאות
  • צריכת קלוריות
  • אבות המזון
  • Nutrition
  • Older people
  • Aging

IHP publications

  • IHP publications
  • Aging
  • Older people
  • Nutrition

Cite this