Abstract
כמות תאי העצב במוח יורדת אט אט לאורך השנים, ובגיל המבוגר מתחיל להתבטא חוסר זה, בין היתר כירידה בתפקוד הקוגניטיבי. מגוון רחב של מרכיבי מזון נמצאו במחקרים תצפיתיים כקשורים עם תפקוד מוחי טוב יותר, אולם בניסיונות מתן תוספים נראה כי אין הדבר בדיוק כך. יתכן וההבדל נובע מכך שרמות גבוהות של ויטמינים מסוימים בפלזמה הוא אך סמן לתזונה נכונה ובריאה, אשר הוכחה כקשורה עם תפקוד מוחי טוב. מכאן, כי על מנת להשיג את ההטבה המיוחלת יש צורך להיצמד להנחיות התזונה הנכונה לכלל האוכלוסייה (מתוך המאמר).
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 18-19 |
Number of pages | 2 |
Journal | מגזין מכון תנובה למחקר |
Volume | 20 |
State | Published - 2007 |
Keywords
- תזונה ובריאות
- תזונת קשישים
- תפקוד קוגניטיבי של קשישים
- מחלת אלצהיימר
- פעילות גופנית לקשישים
- Exercise for older people
- Alzheimer's disease
- Older people -- Nutrition
- Nutrition
IHP publications
- IHP publications
- Nutrition
- Older people -- Nutrition
- Alzheimer's disease
- Exercise for older people