תזונה, פעילות גופנית ותפקוד קוגניטיבי בגיל המבוגר

גל דובנוב-רז, אליוט בארי

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

כמות תאי העצב במוח יורדת אט אט לאורך השנים, ובגיל המבוגר מתחיל להתבטא חוסר זה, בין היתר כירידה בתפקוד הקוגניטיבי. מגוון רחב של מרכיבי מזון נמצאו במחקרים תצפיתיים כקשורים עם תפקוד מוחי טוב יותר, אולם בניסיונות מתן תוספים נראה כי אין הדבר בדיוק כך. יתכן וההבדל נובע מכך שרמות גבוהות של ויטמינים מסוימים בפלזמה הוא אך סמן לתזונה נכונה ובריאה, אשר הוכחה כקשורה עם תפקוד מוחי טוב. מכאן, כי על מנת להשיג את ההטבה המיוחלת יש צורך להיצמד להנחיות התזונה הנכונה לכלל האוכלוסייה (מתוך המאמר).
Original languageHebrew
Pages (from-to)18-19
Number of pages2
Journalמגזין מכון תנובה למחקר
Volume20
StatePublished - 2007

Keywords

  • תזונה ובריאות
  • תזונת קשישים
  • תפקוד קוגניטיבי של קשישים
  • מחלת אלצהיימר
  • פעילות גופנית לקשישים
  • Exercise for older people
  • Alzheimer's disease
  • Older people -- Nutrition
  • Nutrition

IHP publications

  • IHP publications
  • Nutrition
  • Older people -- Nutrition
  • Alzheimer's disease
  • Exercise for older people

Cite this