תקציר מנהלים: אי-ביטחון תזונתי בישראל: האם תוכנית תווי המזון היא הפתרון?

ג'וני גל, אורי אוברמן, ניר קידר

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

במהלך העשור האחרון אומצו בישראל מספר כלי מדיניות להתמודדות עם תופעת אי-הביטחון התזונתי. בשנת 2021, בתקופת משבר הקורונה, הופעל על ידי משרד הפנים מערך של הנפקת כרטיסי מזון נטענים אשר סיפק תווי מזון ל-354,000 משפחות. במחצית שנת 2023 הודיעה הממשלה כי הקצתה תקציב להפעלתה מחדש של התוכנית בשתי פעימות – ב-2023 וב-2024 – בהתבסס על הניסיון שנצבר מהפעלתה בזמן הקורונה. בספטמבר 2023 הושלמה הפעימה הראשונה. חוקרי מרכז טאוב פרופ' ג'וני גל, אורי אוברמן וניר קידר בחנו את אופן הפעלת התוכנית בשנת 2021 ואת מידת יעילותה בהתמודדות עם אי-ביטחון תזונתי, ועל בסיס תוצאות הניתוח הציעו לערוך בה כמה שינויים הכרחיים כדי להבטיח שהכספים שהוקצו ינוצלו באופן מיטבי. (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)185-187
Number of pages3
Journalדוח מצב המדינה
StatePublished - 2023

IHP publications

  • IHP publications
  • Economic policy
  • Social policy

Cite this