Abstract
מבוא: מרב התחלואה בדרכי הנשימה העליונות מועברת מאדם לאדם על ידי הדבקה טיפתית, ולמרות האמור מתוארות מעת לעת התפרצויות תחלואה בדלקת גרון אשר מקורן במזון. שיטות: במאמר זה תוארה חקירה אפידמיולוגית של תחלואת מזון נרחבת, אשר כללה ביקורת מקיפה של תנאי התברואה ובדיקות מעבדה לווירוסים ולחיידקים. תוצאות: התפרצות התחלואה בדרכי הנשימה העליונות, אשר כללה יותר מ-110 חולים, נמשכה שבוע ביחידה צבאית בסוף חודש דצמבר 2008. מדגימות שנאספו מנבדקים במסגרת החקירה האפידמיולוגית, בודד החיידק Streptococcus G ואופיין כגורם להתפרצות; ככל הנראה הופץ החיידק דרך המזון. טיפול אנטיביוטי מיידי ובידוד החולים ועובדי המזון החשודים בהדבקה עצרו את הפצת התחלואה. מסקנות: אנשי סגל רפואי וגורמים פיקודיים צריכים להיות מודעים לכך שהתפרצות תחלואה נשימתית עלולה להתרחש כתוצאה מתברואת מזון לקויה. בדיקות רפואיות קפדניות של עובדי המזון והקפדה על תהליך הכנת המזון חשובות למניעת התפרצויות תחלואה אלה. (מתוך המאמר)
Translated title of the contribution | Food-Borne Outbreak of Upper Respiratory Tract Infection Caused by a Group G Streptococcus |
---|---|
Original language | Hebrew |
Pages (from-to) | 146-148 |
Number of pages | 3 |
Journal | הרפואה הצבאית |
Volume | 6 |
Issue number | 4 |
State | Published - 2010 |
Keywords
- זיהום מזון
- סטרפטוקוק
- אפידמיולוגיה
- דלקת חיידקית של הלוע
- Laryngitis
- Epidemiology
- Food poisoning
IHP publications
- IHP publications
- זיהום מזון
- Food poisoning
- סטרפטוקוק
- אפידמיולוגיה
- Epidemiology
- דלקת חיידקית של הלוע
- Laryngitis