התפרצות זיהום Streptococcus G שמקורו בהרעלת מזון

Translated title of the contribution: Food-Borne Outbreak of Upper Respiratory Tract Infection Caused by a Group G Streptococcus

אביעד בר, יעל בר-זאב, עומר אנקול, אורי שליאום, סער בורשטיין, ארז ברנבוים

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

מבוא: מרב התחלואה בדרכי הנשימה העליונות מועברת מאדם לאדם על ידי הדבקה טיפתית, ולמרות האמור מתוארות מעת לעת התפרצויות תחלואה בדלקת גרון אשר מקורן במזון. שיטות: במאמר זה תוארה חקירה אפידמיולוגית של תחלואת מזון נרחבת, אשר כללה ביקורת מקיפה של תנאי התברואה ובדיקות מעבדה לווירוסים ולחיידקים. תוצאות: התפרצות התחלואה בדרכי הנשימה העליונות, אשר כללה יותר מ-110 חולים, נמשכה שבוע ביחידה צבאית בסוף חודש דצמבר 2008. מדגימות שנאספו מנבדקים במסגרת החקירה האפידמיולוגית, בודד החיידק Streptococcus G ואופיין כגורם להתפרצות; ככל הנראה הופץ החיידק דרך המזון. טיפול אנטיביוטי מיידי ובידוד החולים ועובדי המזון החשודים בהדבקה עצרו את הפצת התחלואה. מסקנות: אנשי סגל רפואי וגורמים פיקודיים צריכים להיות מודעים לכך שהתפרצות תחלואה נשימתית עלולה להתרחש כתוצאה מתברואת מזון לקויה. בדיקות רפואיות קפדניות של עובדי המזון והקפדה על תהליך הכנת המזון חשובות למניעת התפרצויות תחלואה אלה. (מתוך המאמר)
Translated title of the contributionFood-Borne Outbreak of Upper Respiratory Tract Infection Caused by a Group G Streptococcus
Original languageHebrew
Pages (from-to)146-148
Number of pages3
Journalהרפואה הצבאית
Volume6
Issue number4
StatePublished - 2010

Keywords

  • זיהום מזון
  • סטרפטוקוק
  • אפידמיולוגיה
  • דלקת חיידקית של הלוע
  • Laryngitis
  • Epidemiology
  • Food poisoning

IHP publications

  • IHP publications
  • זיהום מזון
  • Food poisoning
  • סטרפטוקוק
  • אפידמיולוגיה
  • Epidemiology
  • דלקת חיידקית של הלוע
  • Laryngitis

Cite this